Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Katarakt doktoru tercih edilirken alanında tecrübeli bir uzmana başvurulması önerilmektedir. Öyle ki katarakt ilerleyici ve doğru tedavi edilmediği takdirde tekrarlayabilen bir hastalıktır. Genellikle ileri yaşlarda açığa çıkan bu problem karşısında pek çok kişi katarakt nedir, merak etmektedir.

 

Kısaca; göz içi merceğin saydamlığını yitirmesi ve bulanıklaşması olarak tanımlanan katarakt problemi ileri yaşların yanı sıra şeker hastalarında, birtakım sistemik hastalıkları bulunan kişilerde, çeşitli ilaçların kullanımında ve travmatik olaylarda ortaya çıkabilmektedir.

Katarakt uzun yıllardır toplumun büyük bir kesiminde görülen bir göz hastalığıdır. Özellikle son yıllarda katarakt cerrahisinde ve katarakt tedavisinde oldukça yeni uygulamalar gerçekleştirilmeye başlanmıştır. İstanbul katarakt doktoru ve tedavi yöntemleri açısından oldukça gelişmiş bir sağlık metropolüdür.

Katarakt Nedir?

prof-dr-zeki-tunc

Katarakt; yaşlanma ile birlikte açığa çıkan bir problemdir. Göz içi merceğin saydamlığının kaybetmesi, bulanıklaşması ve bunun sonucunda da görme probleminin açığa çıkması olarak tanımlanan katarakt probleminde gözde beyaz mat bir tabaka da görülebilmektedir.

Katarakt problemi yaşayan kişiler belirli şikayetlerin açığa çıkması üzerine ya da rutin kontroller sırasında teşhis edilmektedir. Katarakt şüphesi olan kişilerde öncelikle aile öyküsü ve katarakt belirtileri değerlendirilmektedir. Oftalmoskop adı verilen cihazla göz merceği ayrıntılı bir şekilde incelenerek merceğin hangi düzeyde etkilendiği ölçülmektedir.

Katarakt hastalığında tedavi ilaç kullanımı ya da gözlük kullanımı ile uygulanamamaktadır. Bunun yanı sıra tek tedavi yöntemi cerrahi uygulamalar olan katarakt problemi ilk evrede ve cerrahi tedavi uygulanamıyorsa periyodik takip gerekmektedir. Bu nedenle katarakt doktoru seçimi büyük önem taşımaktadır.

Katarakt Belirtileri

Katarakt belirtileri aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • Göz yorgunluğu ile birlikte baş ağrısı
  • Gece görüşünde azalma
  • Görmede derinlik hissinin azalması ve kaybolması
  • Güneşli günler ve yoğun ışık bulunan ortamlarda görme yetisinin azalması
  • Göz kamaşması
  • Uzak ve yakın mesafeleri görememe
  • Gözlük numarasının normalden daha hızlı değişmesi
  • Renklerin soluk görülmesi
  • Çift görme

Genellikle su ve proteinden oluşan göz merceğinde bu yapıların bozulması nedeni ile matlaşma problemi yaşanmaktadır. Katarakt olarak adlandırılan bu problem çok uzun süreçte gelişmektedir ve genellikle rutin kontroller sırasında fark edilmektedir. Pek çok kişi katarakt nasıl tedavi edilir, merak etmektedir. Katarakt probleminin tedavisi ayrıntılı tanı sonucunda planlanmakla birlikte bazı hastalarda cerrahi tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

En İyi Katarakt Doktoru hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Etiketler:

103

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi almıştır. Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başlayıp, Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yapmıştır. Asistanlık dönemindeki başarılarından ötürü PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) Sorumlusu sıfatıyla çalışmıştır.Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncülerindendirs.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

katarakt-ameliyati

Katarakt Ameliyatı

Katarakt gözün şeffaf lensinin saydamlığını kaybetmesidir. Çoğunlukla 55 -60 yaş ...
                                                                                                                                   

en-iyi-katarakt-doktoru

En İyi Katarakt Doktoru

Katarakt, %90 oranında yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, ancak bazı ...