Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Üst göz kapağı estetiği, blefaroplasti ismi ile de tanımlanmaktadır. Göz kapaklarına uygulanan bu yöntemde sarkmış deri ve fazla dokusu çıkarılmaktadır. Ayrıca göz çevresi dokuları gerdirilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte oluşan sarkmalar, yer çekiminin de etkisi ile beraber deformasyon oluşturmaktadır. Bununla birlikte göz kapaklarında torbalanma, ciltte bollaşma, renk değişimi, gevşeme ve kırışıklık meydana gelmektedir.

Güneş ışınlarına maruz kalmak, hava kirliliği, düzensiz uyku, sigara ve alkol tüketimi de göz kapaklarında deformasyon oluşmasına neden olmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı meydana gelen olumsuz durumlar, estetik operasyonla giderilmektedir. Aynı zamanda sarkmalar nedeniyle görme alanı da daralabilmektedir. Bu durumda estetik operasyon ile birlikte tamamen düzelmektedir.

prof-dr-zeki-tunc

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Birçok farklı nedenden dolayı göz kapaklarında estetik yapılmasına gerek duyulabilmektedir. Bu estetik işlemler oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilmekte ve olumsuz durumların giderilmesine neden olmaktadır. Pek çok kişi tarafından bu ameliyatı ne kadar sürede iyileşeceği merak edilmektedir. İyileşme süreci çok uzun bir zaman almamaktadır. Ortalama 10 ile 14 gün içerisinde iyileşme sağlanmaktadır. Tamamen iyileşmesi ise 1 ay sürmektedir. Sonrasında hem daha iyi bir görüş alanı elde edilmekte hem de daha estetik bir görünüm sağlanmaktadır.

Ameliyattan sonra göz kapağında ufak bir iz kalabilmektedir. Bu iz oldukça küçük olduğundan dolayı dışarıdan zor fark edilmektedir. İşlemin üzerinden birkaç ay geçtikten sonra belirsiz bir hale gelmektedir.

Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır? Üst göz kapakları yaşla birlikte bağ dokuda ve ciltte oluşan gevşemeden dolayı sarkmaktadır. Böyle bir durumda ise pek çok olumsuz sonuç ortaya çıkmaktadır. Ameliyat ile birlikte bu durum düzeltilebilmektedir. Öncelikle işlemin detaylarının belirlenmesi gerekmektedir. Bazı hastalarda sadece cilt dokusu çıkarılmakta bazılarında ise hem cilt dokusu çıkarılıp hem de kaş ameliyatı uygulanmaktadır.

Eğer yalnızca cilt dokusu çıkartılacak ise lokal anestezi uygulanmaktadır. Fakat kaş ameliyatı da buna ek olarak gerçekleştirilecek ise genel anestezi yapılmaktadır. Oldukça steril bir ortamda işlem gerçekleştirilmektedir. Yalnızca cilt dokusu çıkarıldığında işlem 45 dakika sürmektedir. Ancak kaş ameliyatı da yapılacak ise 1,5 saatte işlem bitirilmektedir.

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Zor mu?

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Zor mu? Göz kapağının üst kısmında gerçekleştirilen bu ameliyat oldukça basit bir işlemdir. Kısa bir sürede bitirilmekte ve kısa sürede iyileşmektedir. Ameliyattan sonraki dönemde hasta zorluk çekmemektedir. Basit bir işlem olduğundan dolayı birçok kişi tarafından yaptırılmaktadır. Operasyondan sonraki dönemde hastanın yaşam tarzına bağlı olarak ortalama 10 günde iyileşme gerçekleşmektedir.

Ayrıca işlemden 7 ile 10 gün geçtikten sonra hasta normal hayatına dönebilmekte ve işe başlayabilmektedir. Bununla birlikte ameliyattan 1 hafta sonra kontrol gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kontrollerin aksatılmaması gerekmektedir. Çünkü oluşabilecek herhangi olumsuz bir durum bu kontroller sayesinde fark edilmekte ve kısa sürede müdahale uygulanmaktadır.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Kim Yapar?

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Kim Yapar? Blefaroplasti olarak da adlandırılan bu işlem bir göz doktoru tarafından gerçekleştirilebilmektedir. En iyi seçeneğin genelde göz doktoru olduğu bilinmektedir. Uzman bir göz doktoru tarafından gerçekleştirilen üst göz kapağı ameliyatı ile hastanın görüş açısı genişletilmekte ve estetik anlamda daha iyi bir görünüm elde etmesi sağlanmaktadır. Pek çok avantaja sahip olan bu yöntem uzun yıllar boyunca kalmaktadır. Ayrıca oldukça basit bir işlem odluğu bilinmektedir.

Etiketler:

6

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi almıştır. Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başlayıp, Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yapmıştır. Asistanlık dönemindeki başarılarından ötürü PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) Sorumlusu sıfatıyla çalışmıştır.Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncülerindendirs.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

bebeklerde-gozyasi-kanal-tikanikligi

Bebeklerde Gözyaşı Kanal Tıkanıklığı

 Normal şartlar altında üst göz kapağının dış kısmında yer alan ...
                                                                                                                                                         

istanbul-goz-estetigi

İstanbul Göz Estetiği

Gözler insanların gördükleri ve onları görenler için oldukça önemlidir. Bu ...