Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Alt göz kapağı estetiği, ilerleyen yaş ile birlikte deforme olan göz kapaklarına uygulanmaktadır. İlerleyen yaşın etkisi ile birlikte alt göz kapaklarında deride bollaşma, kırışıklık oluşumu ve göz altı torbalarının belirginleşmesi gibi sorunlar meydana gelmektedir. Böyle bir durumda ise bireylerin estetik görünümü olumsuz bir yönde ilerlemektedir. Bu olumsuz etkilerin ortadan kalkması için uygulanan estetik cerrahi yöntemi ile başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Göz kapağının alt kısmında oluşan deformasyon pek kişinin estetik görünümü bozduğundan dolayı özgüven düşüklüğüne neden olabilmektedir. Burada bulunan bağ dokuları zayıflamakta ve yağ en yastıklarında kayma göstermesi durumunda göz altında torbalanmalar meydana gelmektedir. Alt kısımda oluşan yaşlanma belirtileri ise daha çok yanak ile ilişkilendirilmektedir. Bunun sonucunda ise estetik operasyon uygulanmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Estetik işlem ile birlikte daha genç bir görünüm elde edilmektedir.

prof-dr-zeki-tunc

Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır? Yanakta meydana gelen sarkma ile birlikte ele alınmaktadır. Genelde yüzün orta kısmına uygulanan estetik müdahaleler ile sonuca ulaşılmaktadır. Çoğunlukla genel anestezi altında işlem gerçekleştirilmektedir. Cerrahi işlemin planlanmasına bağlı olarak 2 ile 4 saat civarında sürmektedir. Alt göz kapağının hemen altından yapılmakta olan kesi ile deri ve kas dokusu beraber yukarı kaldırılmaktadır.

Göz altı yağ dokusu çok fazla olmadığında yağ dokusuna müdahale edilememektedir. Yağ dokusu göz çukurunda meydana gelecek çöküntünün dolmasını sağlamaktadır. Uygulanan bu estetik işlem yaklaşık 7 ile 8 sene civarında kalıcı olarak durmaktadır. Fakat bireyin yaşına ve yaşlanma hızına bağlı olarak yeniden estetik ihtiyacı oluşabilmektedir. Alt göz kapağı estetiği fiyatları ise hastaya uygulanacak olan işlemin detaylarına bağlı olarak değişim göstermektedir.

Alt Göz Kapağı Estetiği Kaç Günde İyileşir?

Alt Göz Kapağı Estetiği Kaç Günde İyileşir? Ameliyattan sonra iyileşme süreci hastadan hastaya değişim gösterebilmektedir. Fakat ortalama 10 gün içerisinde iyileşme meydana gelmektedir. İyileşme sürecinde hastanın kendine dikkat etmesi ve önerileri uygulaması gerekmektedir. Bu sayede iyileşme daha hızlı ve iyi bir şekilde gerçekleşmektedir. Her bireyin durumuna ve yaşam tarzına bağlı olarak süreç hızlı veya yavaş bir şekilde ilerleyebilmektedir.

Tamamen iyileşme ise bir aylık süreç sonrasında gerçekleşmektedir. Operasyondan sonraki dönemde işlemin tekrarlanmaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak edilmektedir. Genelde tekrardan problem oluşması nadiren gerçekleşmektedir. Ameliyatın etkisi uzun süre devam etmektedir. Ortalama ömrünün ise 10 yıl olduğu bilinmektedir. Bu süre hastanın yaşam tarzına, genetik faktörlere bağlı olarak kısalabilmekte veya uzayabilmektedir. Eğer herhangi bir deformasyon yeniden oluşur ise tekrardan bu yöntem uygulanabilmektedir.

Alt Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Alt Göz Kapağı Estetiği Nedir? Göz kapaklarının alt kısmında uygulanan bu estetik işlemin en çok ön plana çıkan nedeni burada meydana gelen torbalanmalardır. Genelde 40 yaş sonrasında oluşan bu torbalanmalar estetik işlem ile giderilmekte ve daha genç bir görünüm elde edilmektedir. Her yaştan bireye uygulanabilen bir yöntemdir, yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Ağrılı bir ameliyat değildir. Çok hafif ağrılar oluşabilmektedir. Özellikle açık göz altı ameliyatlarında ilk 2 gün boyunca yanma veya batma hisleri olabilmektedir. Ancak kapak gevşedikçe bu hissiyat kaybolmaktadır. Ameliyattan 10 ile 14 geçtikten sonra iyileşme görülmektedir. Tamamen iyileşme ise 1 ay geçtikten sonra gerçekleşmektedir. Merak edilen konulardan biri de ameliyat sonrasında iz kalma durumudur. Operasyon sonrasında hastanın göz altında ufak bir kesi izi belli olabilmektedir. Ancak üzerinden 1 veya 2 ay geçtikten sonra bu iz belli olmamaktadır.

Etiketler:

6

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

gozyasi-yollari-cerrahisi

Gözyaşı Yolları Cerrahisi

Gözyaşı yolları, alt ve üst göz kapaklarının iç kısmında iki ...
                                                                                                                                                                         

gozyasi-kanal-tikanikligi

Gözyaşı Kanal Tıkanıklığı

Gözyaşı üst kapaktan salgılanır ve aşağı doğru akarken gözün kurumasını ...