Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

40 yaşın üzerinde hemen hemen her bireyde presbiyopi oluşum göstermektedir. Bu durum yakın olan nesnelere net bir şekilde odaklanmayı zorlaştırmaktadır. Gözün normal bir yaşlanma sürecidir. Bireyin gazete veya kitap okuması daha zor bir hale gelmektedir. Yakın görmenin düzeltilmesi için en sık kullanılan yöntem ise okuma gözlükleridir. 40’lı yaşlarda yakın uzak göstermekte olan kontakt lensler kullanılabilirse de daha önceden beri kontakt lens kullanmamış kişilerin buna alışması daha zor bir hale dönüşmektedir. İnsanlar ise genelde gözlü bağımlılığının azaltılabilmesi için diğer seçeneklere yönelmektedir. Monovizyon ise bu seçeneklerden bir tanesidir. Karma görme olarak da adlandırılabilmektedir.

Monovizyon Nedir?

Monovizyon Nedir? Monovizyon kontakt lensler, insanlar yaşlandıkça oluşan presbiyopiyi düzeltmek amacıyla uygulanmaktadır. Bu durumu düzeltmek için uygulanan bir yöntemdir.Yakın ve uzak arasında odaklanmakta iken çekilen zorluğun üstesinden gelebilmek için, yakın görüş için bir lens, uzak görüş için bir lens verilmektedir. Bu yöntem ile birlikte her bir gözün farklı bir mesafeyi görmesine yardımcı olunmaktadır. İşlem öncesinde baskın olan göz de belirlenmektedir.

prof-dr-zeki-tunc

Baskın göz, biraz daha iyi gören ve sadece tek bir göz ile bir şey yapılsa da tercih edilecek olan gözdür. Bu göz uzağa ayarlanmakta ve diğer göz de yakına ayarlanmaktadır. İki göz farklı bir bulanıklık oluşturmak için birlikte çalışma göstermektedir. Düzeltmeye alışıldığında ise beyin bu görsel kurulumu normal olarak işlemeye başlamaktadır. Bulanık olan nesneleri engellemekte ve daha net olanlara odaklanmaktadır.

monovizyon  monovizyon-nedir 

Monovizyon Nasıl Çalışır?

Monovizyon Nasıl Çalışır? Her insanın iki gözünden bir tanesi baskındır. Bu tedavi yönteminde baskın olan göz uzağa, diğer göz ise yakına ayarlanmaktadır. Böylelikle görme sorunu gözlük kullanılmadan giderilmektedir. Özellikle son dönemlerde gözlük kullanmak istemeyen yetişkin bireyler tarafından sıkça tercih edilmekte olan bir yöntemdir. Kişinin hem yakın görüşü hem de uzak görüşü daha net bir hale getirilmektedir. Böylelikle hayat kalitesinin artması sağlanmakta ve bir şeyleri görmeye çalışırken zorlanması engellenmektedir.

Kimler Monovizyon Adayıdır?

Kimler Monovizyon Adayıdır? 40 yaşından sonra göz içerisindeki lensin elastikiyetini kaybetmesinden dolayı yakın görüş bozulmaya başlamaktadır. Bundan dolayı da 40 yaşından sonra yakın görüşü sağlayabilmek için tek gözün yakına ayarlanıp, diğer gözün uzağa ayarlanma işlemine bu isim verilmektedir. Ancak bu tedavi yöntemi herkes için uygun görülmemektedir. Sadece belirli kişiler için belirli durumlarda tercih edilmekte ve uygulanmaktadır.

40 yaşının üzerinde olan LASIK ameliyatı olacak olup, miyop derecesi -1.00 ile -3.00 arasında olanlara uygulanabilmektedir. Aynı zamanda katarakt ameliyatı olacak ve multifokal lens istemeyenlere uygulanabilmekte olan bir yöntemdir. Uygulanması ile birlikte hastanın hem yakın görüşü hem de uzak görüşü daha iyi bir duruma getirilerek hayat kalitesinin artmasına neden olunmaktadır.

monovizyon-cesitleri-nelerdir  cerrahi-monovizyon-cesitleri

Monovizyon Çeşitleri Nelerdir?

Monovizyon Çeşitleri Nelerdir? Yakını ve uzağı daha iyi şekilde görmeye neden olan bu tedavi yöntemi yalnızca belirli kişilere uygulanabilmektedir. Yöntem uygulanmadan önce hasta detaylı bir şekilde muayene edilmekte ve hastaya uygun olan olmayan tüm durumlar belirlenmektedir. Bu sayede daha doğru bir tedavi gerçekleştirilebilmektedir. Baskın olan göz yakına ve baskın olmayan gözde uzağa ayarlanmaktadır.

Cerrahi Monovizyon Seçenekleri

Cerrahi Monovizyon Seçenekleri Nelerdir? Alışma süreci gerektirmekte olan bir tedavi yöntemidir. Beyin bir süre sonra bu duruma doğal olarak alışmaktadır. Çalışma gerçekleştirilmeden önce tüm detayların öğrenilmesi ve bazı tercihlerin yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte hastanın isteklerine ve tercihlerine uygun bir şekilde ilerleme gerçekleştirilmektedir. Hastanın daha iyi bir görüş elde etmesi sağlanmaktadır.

Etiketler:

14

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

goz-cizdirme

Göz Çizdirme

Refraktif cerrahi ameliyatı; miyopi, hipermetropi, astigmatizma veya presbiyopi gibi kırma ...
                                                                                                                               

cocuk-ve-bebeklerde-ekran-karsisindaki-problemler

Çocuk ve Bebeklerde Ekran Karşısındaki Problemler

Bebek dünyaya geldiği anda görme yeteneği henüz oluşmamıştır. Görme keskinliği ...